En chans kvar!!

En biljett över till Gotland Grand National.
Någon som känner att det skulle vara riktigt skoj att medverka??

Kontakta mig ikväll!

Ett spännande program med medverkan vid genomförandet av dagen.
Föreläsning "Att skapa spännande evenemang" Jörgen Persson

 


Få ner ekonomin i organisationerna.

Idag har det varit en fantastisk dag.
Fick ett mail angående att vi fått in ännu en sponsor, vad härligt. Destination2.0 utvecklas för varje dag. Nu är vi i den del av projektet då vi måste knyta ihop säcken och få ner de mest intressanta punkterna i projektet. Vi kommer att styra dagen efter branschens behov, därför är det så viktigt för oss att komma ut i branschen och träffa branschföreträdare. Idag var vi på HV71 och träffade marknadschefen.
Det finns så mycket i Jönköping, som skulle kunna utvecklas ännu mer om aktörerna på marknaden samlade sina kloka ideér och insåg att de måste arbeta tillsammans.

Det finns ingen möjlighet för Elmia att satsa på stora event som drar besöksresenärer till Jönköping, om inte hotellen vågar satsa. Det går hand i hand. Samtidigt måste det finnas en balans för hotellen, det går inte att utöka antal rum om man endast har möjlighet att fylla dem under mässdagar.

Kan man arbeta ännu mer med mässor i Jönköping, det tror jag. Kan man ha en gemensam strategi för hur man skall arbeta med tillsammans.

Alla dessa frågor kommer att vara i fokus 31 januari. Vi tycker att det är bättre att samla alla grupperingar under ett och samma tak, under en och samma dag.

Det gäller för aktörena att få självinsikt, man klarar sig inte själv i detta samhälle. Alla är vi beroende av varandra. Och tillsammans utvecklar vi vårt land och våra städer. Det ger oss ökad lönsamhet.
Tänk utanför boxen, tänk paketering.
Det fungerar inte längre att tro att man har bra affärer, i morgon är dem över. Man måste inse att man hela tiden behöver arbeta med sitt företag, man måste utveckla och hela tiden följa omvärlden.
Tänk NU, i morgon kan det vara försent.

Ekonomi
Lev med affärsidén

Varför har inte fler hotell börjat använda självincheckning? Varför är det så att receptionsdisken är något heligt på hotell.
Ofta hör man att det är en säkerhet, men om någon verkligen vill dig illa kan den nå dig bakom disken i allfall. Och det är också undersökningar som gjorts att människor blir mer aggresiva när dem har klagomål och står långt från den dem pratar med. Samtidigt som alla hör det. Varför gör man inte som i vissa länder. Där man har valt att gästen får en kopp te och invänta nyckel, i stället för att slippa stå vid den berömde disken och vänta.
Är det egentligen receptionsdisken viktig för gästen? Har man tagit reda på hur gästen själv vill ha det, beroende på vad man är inriktad på för segment.

Merförsäljning= Nöjdkundsförsäljning, varför är vi så dåliga på detta?
Vet vi egentligen innebörden av vad som kan hända med ekonomin om vi säljer på en dricka mer per gäst?`
Är det inte bättre att en hotellgäst som är stressad får hjälp att komma ihåg att köpa med sig en kopp kaffe och macka upp på rummet?
Vi behöver utveckla merförsäljning i Sverige.

Varför frågor man på Restaurang-vill du titta på dessertmenyn lite blygsamt? Vi är styrda att säga nej. Är det inte en självklarhet att menyn skall ligga på bordet när jag ätit? Ska man ha något val att INTE välja dessert? Använd mycket bilder för att ge känslor.

Effektivisera
Detta ord har i vissa fall blivit negativt laddad. Anledningen till detta är att man vid många tillfällen inom företag arbetar med att effektivisera och då är det första alternativet i många fall att skära ner på personalkostnader. Visst ibland behövs även detta, men det kan faktiskt finnas andra lösningar. Arbetar med tillräckligt mycket med processerna? Kan man arbeta på ett annat sätt för att öka effektiviteten? Ransaka dig själv och dina processer.

Ledning
Efter att ha läst lite ekonomi och arbetar en del både i privata företag men även inom offentligasektorn har jag lärt mig en hel del.
OH kostnader tycker jag skall fördelas ner på AO områdena.
Det är alltid lättare att lägga en budget om du vet totala kostnader innan, endel företag arbetar inte med detta sätt. Då kan de olika AO områdena tror att det gjort ett bra resultat, kanske till och med vinst. Men i själva falletär det så att OH kostnader kommer på i efterhand och helt plötsligt har man inte de resultat man förväntat. Är OH kostnaderna fördelade rätt? Detta är oerhört viktigt för att ge de olika affärsområdena rätt förutsättningar.

Samtidigt är det så att om du som AO chef skall betala OH kostnader skall du självklart ställa krav. Du skall få ut något av ledningen. Använd VD på sälj möten, du kanske har ett möte med en annan VD och då kan det vara ett bra tillfälle. Låt dig inte trampas på, utan påvisa hur viktigt det är. Du belastas med dessa kostnader och måste på ett eller annat sätt kunna utnyttja dem.

Det viktiga är att få ner ekonomitänket i organisationerna. Få receptionisterna att förstå vad det kostar att hyra ut ett rum. Ge städpersonalen insikt i vad de kostar att städa ett rum, och vad som krävs fgör att det skall gå ihop.
Varför ska du inte dela med dig av informationen?

Jag tycker det är härligt att vi kommer ut med detta tänk. Nya framtida ledare som har insett vikten av att arbeta med människor och deras kunskaper.
Alla människor kan!, glöm inte bort det.




Jag är miljonär!!!

Sitter i skolan efter en dags föreläsning i Ekonomi.
Jag kanske är udda, men jag älskar ämnet! Man lär sig otroligt mycket hela tiden och detta lilla företag vi startat idag är verkligen en möjlighet att öka kunskapen ännu mer.

EKONOMI
Dagens fråga "Vad gör man för att bevaka/öka lönsamheten?"

Vi har fått arbeta med ett case där vi ska starta ett företag.
Vårt företag heter Powernap, ett hotell vid Arlanda.

Powernap- Hotell och Bistro.
Vi vänder oss till affärsresenärer som behöver ett par timmars sömn. Hos oss kan du enkelt mätta magen innan resan fortsätter. På ett engagerat och tillgängligt sätt förgyller vi din resa.

Gastronomi utbildningen som är en annan utbildning inom JBO har varit med på föreläsningen idag.
Riktigt roligt med nya människor, Lena hamnade i min grupp. En kvinna med erfarenhet som kock i branschen.
Jag som inte arbetat i restaurang har så stort utbyte av kompetens med människor som henne. Jag får mer och mer förståelse för hur restaurangen bör byggas upp.
Det är en väldigt viktig del i mina framtidsplaner.

Peter Rosell heter vår föreläsare, oc hhan är väldigt kunnig inom ämnet. Han arbetar som företagsutvecklare, företagsdoktor,utbildare och entreprenör.
Ekonomi och juridik samt sälj och strategi är också hans huvudämne.

Ni förstår varför jag sprudlar av energi va? Hur många får möjligheten att ha så här bra föreläsare som vi har på JBO.
Jag försöker verkligen ta åt mig av allt jag kan, man sitter helt inne i ämnet en hel dag. SÅ när människor börjar röra på sig inser man att klockan redan är 16.00 herregud.

Vi har arbetar med produktkalkyler, lönsamhetpålägg, priset m.m
Det är verkligen roligt. Vårt företag efter vår budget skulle men en ökning på 15% försäljning öka vinsten med 460.000.
Vi diskuterade detta ett tag. Vi kom fram till att om man får personalen att få upp ögonen för hur viktig just deras del i ekonomin är kommer man att lyckas så mycket bättre. Varför är det ingen som sporrar personalen ännu mer till merförsäljning?

Och varför talar man tillexempel i receptionen om hur svårt det är att arbeta med Revenue Management?
Som många receptionister brukar säga, jag vet inte vad jag ska göra om en walk-in gäst kommer klockan 22.00 och vill bo på mitt hotell. Vad ska jag ta för pris? Jo visst det finns ett förutbestämt pris.

Men som vi tog ett exempel idag att en gäst som skulle bo på vandrarhem för 400kr kommer in på ditt hotell förtvivlad av att vandrarhemmet har stängt-
Gästen frågar vad det kostar att bo hos dig.
Du svarar 1400:-
Det kommer gästen troligen inte att acceptera om hon/han hade valt att bo för 400 kronor tidigare.
Det jag vill komma fram till är att om du som personal får uppgifter av dina chefer om vad en produkt/tjänst verkligen kostar att producera/sälja. Är det betydligt lättare för dig att ta beslutet om att sälja.
Du vet att ditt rum kostar dig t.ex) 200kr att hyra ut, total kostnad. Men varför ska du då tacka nej till en gäst som kan tänka sig att betala 400kr?

Det handlar om att kunna agera i olika situationer, självklart måste du veta om konskvenserna och meddela gästen att jag gör enbart detta på priset för att rädda din situation.
Men det som branschen gör ibland är att stirra sig blint på att vi ska arbeta med Revenue, men vi glömmer bort att förmedla för våra medarbetare att hur skall de arbeta med verktygen.

Vi arbetade med produktkalkyl idag, varför skall inte AO-affärsområdet ta hand om sina kostnader?
En del företag lägger ut hyra på OH- företagets gemensamma kostnader.
Vi har idag lärt oss att fördela ner OH på de olika AO.

Jag frågade Peter hur det verkligen ser ut i bransche, och han förklarar att fler och fler företag inser att det är såhär man måste arbeta. Samtidigt tror jag att det är så att det kommer komma mer och mer i takt med att organisationerna i branschen kommer förändras.
Idag vill man dela ut ansvar etc, så varför ska man inte dela ut kostnader för den ansvariga AO?
Samtidigt är det viktigt för din uppföljning att du har kostnader på rätt ställe för att kunna utvärdera verksamheten rättvist.


MARKNADSPLANERING
Sitter kvar ett tag i skolan för att göra klart mina instuderingsfrågor till tentan på fredag. Det är också ett jätte intressant ämne marknadsföring.
Jag har så mycket ideér i mitt huvud om hur man kan bygga varumärke m.m

Håller på med ett litet projekt i marknadsföring, som jag skall skriva ihop och sedan komma med förslag till ett företag. Hur de skall arbeta med varumärkesmarknadsföring, och hur de skall kunna marknadsföra sina barnkalas på rätt sätt.

Var för övrigt på ett viktigt möte i Sthlm, de tror jag kan bli riktigt bra!

BILJETTER TILL GOTLAND!
ÅKER TILL GOTLAND V.44 5-7 NOV. ÄR ETT SEMINARIE, NÅGON SOM VILL FÖLJA MED? TVÅ PLATSER KVAR. JÄTTE SPÄNNANDE DAGAR, MED VIKTIGA MÄNNISKOR I BRANSCHEN! EVENTFÖRELÄSNING M.M
KONTAKTA MIG!

Jag vill avsluta med att kommentera min rubrik. Jo jag känner mig verkligen stenrik!
Jag hoppas att fler får känna den känsla som jag gör, och jag hoppas att fler där ute gör det!
Det finns inget som kan göra dig så rik som att älska det du gör, att brinna för det du gör och få utvecklas hela tiden.
Jag hoppas att fler tar steget ut och vågar-De tänker jag göra!





Är det inte konstigt att man hamnar i Uppsala när slutstation är Jönköping?

Sitter nu äntligen i Jönköping efter en lång natt. Efter jobbet igår åkte jag till Camilla för att fira barnen och för att prata lite annat som är på gång.
Vid 22.30 åkte jag hemåt, trodde jag. Helt ovetande körde jag först mot Sthlm city, för att sedan bli total förvirrad och köra mot E4N.

Med Lisa i luren stannade jag och tankade i Upplandsväsby även där helt utan koll på vart jag var. DÅ ska till'ggas att det är i dessa trakter jag ofta är när jag är uppe i Sthlm. Därför ännu märkligare att jag totalt missade detta.
Upptäckte i Uppsala att fasen vart är jag på väg-

Det var bara att ringa en god vän och be om att få sova över hos dem i Nyköping.
När jag ställde alarmet hade jag 3 timmar och 12 minuter att sova.
pust!

Men nu är jag framme, och härligt är det.
Laddar för fullt för att besöka Visingsö hotell och konferens.


Destination2.0 rullar på riktigt bra, och den närmaste veckan kommer mer att hända!
Det är mycket roligt på gång nu!


 

Full fart framåt!

Det händer mycket just nu, vilket både är pirrigt men samtidigt spännande.
Har flera nya utmaningar att ta tag i, men det ska bara bli roligt.

Har just påbörjat ett litet projekt i marknadsföring. Det ska bli himla roligt att se om man tänker rätt och om man kan förvalta den möjlighet man har fått.

Dagen har bestått av just de ämnet, marknadsföring.
Det är verkligen ett intressant ämne.

Destination2.0 rullar på bra, har fått en heldel mail från intresserade aktörer.
Just nu kommer jag arbeta för fullt med att se till att vårt program snart kan spikas.

Jag håller på för fullt med att bestämma mig för LIA, lärande i arbete.
Det är en kurs i min utbildning, där vi kommer att vara uta v.8-v.22. Vi skall även genomföra ett projekt som skall redovisas som examensarbete.
Därför känns denna kurs viktig för mig, är alltid trevligt att avsluta något med flaggan i topp.

Söker för fullt efter inspirerande, drivna människor att arbeta med. Jag vill få ut så mycket som möjligt och har lite olika områden jag kan tänka mig att praktisera inom.
Det viktigaste för mig är att jag tillsammans med arbetsgivaren finner ett passande projekt för mig.
Så det är oerhört roligt att ringa runt och prata med människor, samtidigt som man säljer in sig själv, Destination2.0 och utbildningen.

Nu ska jag ta tag i alla mail som skall skickas.
Sen beger jag mig mot Murphy´s en ny pub som öppnat i Jönköping.
Bra eller inte det tål att testas.

Trevlig kväll!

Ge en klapp på axeln när det är som tuffast!

Hemma efter en dag med marknadsföring på schemat. Det är verkligen ett intressant ämne, men i bland känns det som de väller över med information.
Marknadsföring är egentligen inte speciellt svårt, men ibland känns det som att man gör det svårare än vad det är.
Vi har en riktigt bra föreläsare Per Syrén drivkraft.

Har idag varit på möte med Smålandsidrotten, när vi väl kom dit hade Leif bjudit dit kommunen också. Perfekt tyckte vi!
Att vi inte hade tänkt på det själva.

Så Sofhia och jag startade mötet med vår breömda power point. Vi fick till ett riktigt bra möte, men engagemang för Destination2.0.

Härligt det är att projketet är så uppskattat.
Men man ska inte sticka under stolen med att det kostar att ligga på topp. Sitter här i soffan nu, ganska slut skulle jag vilja påstå.

Men det gäller att lägga i växeln för vi har inte lång tid kvar.
Pressmeddelandet som jag och Emelie gjorde idag blev riktigt bra. Emelie hade grunden men vi finslipade det idag. Helena Nordström marknadschef på destination Jönköping gav oss feedback att det såg bra ut, härligt!
Bra jobbat säger jag till mig och Emelie.

Ibland kan det vara bra att säga det till sig själv, att man har gjort ett bra arbete. Det är inte alltid människor runt omkring dig gör det.

Har ett fullspäckat schema med saker som ska bli gjorda, men det är väl härligt.
Jag skulle vilja påstå att mitt arbete det är inget jobb, mer en livsstil.

Alla kan inte heller gilla dig eller det du gör, men när du väl hittar rätt människor att arbeta med då kommer det gå riktigt bra.
Ska idag ta tag i mina kontakter angående mentorer. Har fått en riktigt bra kontakt där som hjälper mig med att hitta en ny mentor.

Längtar också till resan mot Gotland, det ska bli skoj att blanda nytta med nöje.

Glöm heller inte bort att vi alla är människor, människor som har ett hjärta.
Vi är alla beroende av kärlek i olika bemärkelser.

Nu ska jag ta tag i min överfulla inkorg och se till att lite nytta blir gjort.

Länge leve arbetsglöden!


Kontakter är A och O.

Sitter och arbetar med Destination2.0, har fått ett par intressanta möten bokade idag.
Håller fortfarande på att kontakta tänkbara intressenter för dagen.
Måste verkligen skriva att jag är så stolt över alla som arbetar med denna dagen. Vi gör det med egna resurser, och sliter för att det ska bli en toppendag.
Jag hoppas verkligen att branschen förstår vilket arbeta vi lägger ner, och framför allt att de förstår vikten av vårt arbeta.

Håller på att fiska runt bland mina kontakter. Man upptäcker för varje dag hur kontaktnätet vidgas. Det är inte lite kontakter man samlat på sig under åren.
Vilken tur att man har dem, för varje projekt man gör kan man på ett eller annat sätt dra nytta av några av dem.

Kontakter är oerhört viktigt, det är också viktigt att få insikten av att det är inte alltid viktigt att tjäna på allt du gör. Jag kan ibland uppfatta att människor är för desperata att de ska tjäna minsta lilla krona på allt dem gör.
Jag brukar tänka som så att ta sig till ett möte eller ta kontakt med en person det är en investering.
Jag lägger ner tid, pengar och engagemang för jag vet att det är en investering för mig i framtiden.
Möjligheten att presentera sitt eget varumärke kan inte bli bättre.

Ta tillfället i akt, visa DITT varumärke!

Just nu har jag en önskan att delta i http://adlen.nu/html/anmalantr2011.html

Destination2.0

Besök vår hemsida www.destinationtvapunktnoll.com
Jag är så stolt över alla medverkande i projektet.

Har suttit med sponsorgruppen idag och de går verkligen framåt för dem.
Jag förstår att det är så många som vill vara med.

Ser ingen anledning att människor i branschen skall stå på tågrälsen och missa tåget..

Hoppa på!!!


Jag älskar utmaningar!

Det brinner för fullt just nu!, energin glöder så man riktigt känner hettan.
Projektgruppen för Destination2.0 www.destinationtvapunktnoll.com är i full gång med att skriva avtal för föreläsarna.
Det går riktigt bra nu, och bättre kommer det att bli.

Kan jag älska det jag gör mer?
Just nu ska jag fokusera på att leta efter föreläsare som VI vill ha med under dagen 31 januari 2011.

Tycker du det var bättre förr - då omvärlden sprang förbi dig, den inhemska turismen flydde Sverige och nytänk var något farligt? Då har du kommit fel.

Vi vill ha med dig som är

- en engagerad investerare med intresse för branschens utveckling

- en driven branschföreträdare inom restaurang, hotell, turism

- en kommun som ser turistnäringen som en viktig del i den framtida välfärden

Just nu arbetar jag för fullt med att söka efter de rätta föreläsarna. Har ni förslag? Kontakta mig mer än gärna
[email protected]

Fick idag programmet för Seminariehelg på Gotland‏.
Det här kommer bli så skoj!
Ska boka in lite möten med viktiga människor på Gotland, som vi kan dra nytta av i projektet. Men även för att knyta framtida kontakter.
 

Preliminärt program

 

seminariehelg 5-7 november på Gotland

 

 

 

Fredag 5 november

 

20.30                                Samling hamnterminalen Oskarshamn.

 

21.10                                Båt till Visby. Ombord på båten praktisk information m m.

                                          Samling stora konferensrummet/bion på båten.

 

00.05                                Ankomst Visby.

 

                                          Boende på Hamnhotellet (ligger mitt emot hamnterminalen).

 

 

 

Lördag 6 november

 

                                          Frukost.

 

08.00                                Buss från entrén Hamnhotellet till startplatsen på

                                          Tofta Skjutfält.

 

09.00, 09.10, 09.20        Första starterna av Gotland Grand National.

 

09.40                                Buss till depån.

 

10.00                                Information om Gotland Grand National i sponsortält.

 

                                          Lunch på tävlingsområdet.

 

12.00, 12.10, 12.20        Målgång motionärer.

 

12.15                                Start eliten.

Kommer den finske VM-mästaren och 2005-års GGN-vinnare Samuli Aro att vinna?

Eller kommer Mats ”Lappen” Nilsson att ta sin åttonde seger?

Eller kommer den ständige 2:an Anders Eriksson äntligen komma först i mål?

Eller kommer norrmannen Kjetil Gundersen att ta sin revansch efter att ha fallit på målsnöret 2006?

Eller kommer gotlänningarna Björn Åkerblom, Tomas Pettersson,

Roger Jakobsson att ta Gotlands första GGN-seger?

 

12.30                                Buss från depån till Hamnhotellet.

                                          (för de som inte vill se eliten)

 

15.00 ca                           Målgång eliten.

 

15.45                                Buss från depån till Hamnhotellet.

 

                                          Fri tid

 

19.00                                Middag och underhållning på restaurang JoDa på hamnen.

                                          (gångavstånd från Hamnhotellet)

 

 

Söndag 7 november

 

 

                                          Frukost

 

09.00                                ”Att skapa framgångsrika evenemang”

                                          Föredragshållare är Jörgen Persson som bl a arbetar med

                                          SM-veckan för Riksidrottsförbundet.

                                          Konferensrum på Hamnhotellet

 

12.00                                Lunch

 

13.00                                forts ”Att skapa framgångsrika evenemang”.

 

14.30                                Fika.

 

15.00                                Stadsrundvandring

 

17.05                                Båt till Oskarshamn

 

20.00                                Åter i Oskarshamn


Det ska bli så roligt att få följa med, kommer att uppdatera på twitter och i bloggen hela tiden.
Viktiga personer för Destination2.0 är på plats, mitt mål är att ha med dem på tåget efter helgen.


Tveka aldrig! 
Kontakta mig!


 


Glädje!

Söndagen är här, det är min sista dag nere i Rumänien.
Det har verkligen varit ett otroligt äventyr, jag har fått se så mycket av detta land.
Har haft otroligt viktiga möten för framtiden, vilket är oerhört spännande.

I natt börjar min resa hem till Sverige, jag åker till flygplatsen 03.00 inatt.
Blir ett par stopp för att sedan hamna på Arlanda kl 14.00

Blir att skutta in i bilen och ta sig ner mot Jönköping.
Ska bli så skoj att vara tillbaka och få arbeta med Destination2.0 på plats.
Har fått massa viktiga saker gjorda här nerifrån men det är betydligt roligare att vara på plats.

Jag avslutar mitt äventyr här med en viktig hockeymatch och ett besök på en italienskresturang.


Ses i Sverige!


Längtar verkligen tillbaka till sommaren.
Det var en väldigt härlig dag tillsammans med goda vänner.

Bygg ditt varumärke!

Varje dag strosar jag runt med en av de bättre artiklar jag har läst. Jag vill dela med mig av den.
Denna artikel är tagen från en veckotiding, tro det eller ej.
Artikeln heter Bygg ditt varumärke, och bygger på 6 ledord.
Den är skriven av Per Frykman och Karin Sandin.

Jag har använt denna under en lång tid, och ofta satt mig ner och tänkt igenom dessa 6 steg.
Idag när jag hade ett möte med en journalist, tog jag fram denna lapp och visade honom.
Syftet var att jag tyckte han skulle blogga om sina spännande möten inom hockeyvärlden.
Han var lite negativ till det, och förstod kanske inte direkt syftet. Men jag tror faktiskt att jag lyckades leda in honom i ämnet sociala medier och ge honom förståelse för hur viktigt det är.
Jag sa åt honom att självklart ska han själv välja, men det vore enligt min åsikt dumt att avstå.
Hans spännande möten med hockeytränare, hockeyspelare och alla olika länder han bott i vore verkligen dumt att inte göra något med.

Jag har verkligen haft användning för denna lilla artikel, och det finns tips på massa bra böcker för att fördjupa sig vidare.

1. Ta reda på vem du är
Du kanske uppfattar dig själv som blyg. Det betyder inte att andra gör det. Hur du uppfattar dig själv stämmer sällan med hur andra tycker du är.
Eftersom ditt profesionella yrke handlar om andras bild av dig, måste du fråga vem du är.
Be dina kollegor, chefer, kunder och leverantörer skriva ner dina starka sidor.
De är viktigt att de bara tar upp dina positiva sidor-de är ju dem du vill hitta och förstärka.
Tips låt dem lämna in svaren anonymt.
Tänk också på att många blir hedrade av att få hjälpa till.
Använd det när du söker jobb-för att kunna stärka dina starka sidor.

2. Skriv din egen slogan
Samla ihop alla positiva omdömen du fått. Använd dem som bas när du formulerar din slogan.
Den ska visa vem du är och vad du gör. Tänk på läkerol " Makes people talk" eller expert " vi är vad vi heter".
Det är viktigt att du kan leva upp till din slogan.
Forumlera en mening om dig själv i tredje person " Lisa är en fenomenal på ordning och reda, hon är också en glad och positiv arbetskamrat"
Är det svårt be någon om hjälp

3.Var passionerad
Vill du bygga ett starkt varumärke måste du tycka om ditt jobb. Är du missnöjd, vantrivs eller känner att du inte behärskar dina arbetsuppgifter lyser det igenom och påverkar ditt profesionella yrke.
Koncentrera dig på det du är bra på och intresserad av. Äkta engagemang går inte att fejka.
Ta Lottie Knutson på fritidsresor efter tsunamin. Hon ingav stor förtroende för att hon brann för sitt jobb. Miljöpartiets Maria Wetterstrand lyser igenom tv rutan. Det gör henne till en av våra mest populära politiker.

4. Tänk långsiktigt
Vill du bli företagets bästa säljare?
Sätt upp tydliga mål och var inte rädd för att misslyckas.
Det handlar egentligen inte om att du måste bli bäst, det räcker med insikten om att du ffaktiskt kan bli bäst för att ditt arbete ska bli roligare, och mer inspirerande. Det tar tid att bygga ett varumärke. Det är en pågående process. Fundera på vad du vill bli känd för inom ett eller två år. Akta dig för att stagnera. Arbeta aktivit för att ytterligare stärka din kompetens och för att lättare nå dina mål. Med tydliga mål blir arbetet med ditt personliga varumärke både enklare och roligare.

5. Bli synlig
Internet och sociala medier(facebook, twitter och bloggar) är utmärkta kanaler när du vill nå ut. OBS! Vill du uppfattas proffsig och seriöst bör du inte skriva på facebook om vilda fester och lägga ut bilder på dig själv när du dansar på bordet med ett vinglas i handen. Fler än dina vänner ser dig. Många arbetsgivare googlar arbetssökanden och kollar på facebook. Det finns till och med de som blivit av med jobbet för att de lagt ut bilder på facebook som arbetsgivaren inte uppskattat. Använd ditt varumärke strategiskt. Hur vill du uppfattas?
Ta hjälp av din slogan, låt den bli din vägvisare på nätet.

6. Lev ditt varumärke
Visa dig alltid ifrån din bästa sida. Sitter du i en kundtjänst önska kunden en trevlig dag. Gör det lilla extra, leverera i mästerklass. Tänk på de positiva möten där du själv fått något utöver de förväntade. Vanliga vardagliga saker påverkar ditt varumärke, så försök att leva det. Ha dina starka sidor och din slogan i bakhuvudet och låt den synas i allt du gör. Om du utstrålar positiv energi kommer det garanterat påverka hur andra människor upptar dig.

stråla mina vänner, stråla!

Detta tänker jag på dagligen, och kände att det är en självklarhet att dela med sig av.
Det finns flera böcker att läsa men min nästa bok som jag ska läsa när jag är tillbaka i Sverige är DU-ett varumärke LÄS även http://perfrykman.wordpress.com/

Som ni säkert redan vet så strålar jag väldigt ofta, jag brinner väldigt ofta för de jag gör. För det mesta brukar jag hitta något ljust i allt jag gör.
Men självklart måste även jag bli ännu lite bättre. Skönt är väl det, vad skulle man annars göra om man var bäst på allt?

Idag har jag pluggat marknadsföring på lilla hotellet, fick väldigt mycket gjort.
Har även kikat på hur de arrangerar Bröllop här i Rumänien.
Skickar med lite bilder.

Nu ska jag vidare mot en bjudning, ska vara någon Rumänsk tillställning av något slag.







Det vänder snabbt!

Det är verkligen kallt här nere idag, jag fryser fortfarande från gårdagens hockeymatch.
Matchen vann sportclub med 13-2, det var ett av de sämre lagen i MOL-ligan.

Jag kan säga att jag aldrig varit så frusen under en hockeymatch, tror jag fått frysskador.
Satt i vipen i en skön fåtölj, så jag ska inte klaga.

Träffade en journalist från internationella hockeyförbundet igår han var riktigt trevlig.
Snacka om att man blir förvånad när någon kommer och börjar prata svenska med en.
Så om en timma ska det intervjuas.

Jag ska även uppdatera er om hur det går till när de arrangerar bröllop här nere.
Bilder kommer i morgon.

Var och gjorde naglarna igår, där jag var förra gången jag var nere. Tog en chansning och gick in, fick en tid vif fyra.
När jag kom tillbaka dröjde det inte många minuter innan min alldeles egna tolk var på plats. En söt tjej som tolkade åt mig sist med, den oerhört trevliga tjejen på salongen är för härlig. Hon kan inte ett gnutta engelska men hon löser det i alf det gillas.




VG

VG var slutbetyget i praktikfallet!!
Härligt, jag har arbetat med världens härligaste kollegor.

Emelie Kraft och Nathalie Lindgren - Tillsammans utvecklas vi.


Tack för ett grymt resultat!

Härligt med avslutande ord från utbildaren.
"Mycket, mycket bra jobbat tjejer…….. Bra att ni i slutet tänkt till lite och att man kan hitta sin egen väg … "


Det finns så mycket att utveckla här!

Sitter i receptionen och njuter av en kopp kaffe. har varit och ätit en god frukost för ett par timmar sen.
Går igenom alla bilder på mobilen, och har en mer eller mindre brutal energistund. Ideérna sprutar skulle jag vilja säga!
Här i rumänien ligger de så fruktansvärt långt efter, bara att åka från Ungern och hit är en så stor skillnad.

Var och bokade min flygresa hem igår såhär ser den ut:



Jag kunde inte åka direkt till Budapest för jag hade endast 30 minuter på mig att byta plan.
Det säger ganska mycket om vart de ligger i sitt tänk. Samtidigt som jag har full förstäelse för kvinnan som sålde min biljett.


Jag har antecknat ett helt kollegeblock med saker som jag skulle vilja ta tag i omgående.
Alpenbyn vore riktigt roligt att få utveckla. De har även en by med brunbjörnar, björnarna går fritt i byn. Cool turistattraktion.

När man bygger här undrar jag ibland vad de tänker med. Utanför hotellet har det varit väldigt mycker trafik vilket har resulterat i enormt mycket olyckor. Så nu har de kommit på att de ska bygga en rondell, synd bara att de är så trångt att de väldigt många busslass till hotellet inte längre kommer fram.
Vill då också tillägga att hotellet är fullbokat i princip varje dag, eftersom det kommer bussar från Frankrike, italien m.m Hotellet lever också på alla stora evant och tillställningar.


Detta är en sopkvast, som används när de sopar gator och likande.


Önskar alla i ettan lycka till på första tentan idag!

Vill även tipsa om att det ofta blir som du tänker. Tänk positivt så löser du i 9 av 10 fall problemet.
Lägg energin på det som är viktigt, och ta bort alla energibovar.


Nu ska jag studsa vidare ut i solen.

Förresten har jag köpt fyra par stövla, de gillas ;)






Livet som lyxfru för en dag..

...absolut något jag kan tänka mig då och då.. men aldrig någonsin längre än så. Tänk att inte göra något, nä men fy jag skulle krypa på väggarna.


Nu ska jag gå på massage och SPA, det ska bli underbart skönt.
Har massor att skriva om angående resdan igår. Och inte minst om Rumäniens infrastruktur och liknande, jag blir tokig.
Men man får inte glömma bort att de ligger många år efter.

Ska nu ner till Spa:t och förklara för dem, att vill de ha kunder till sig vore det en fördel om de i allfall hade lyset tänt. Nu tror man alltid att det är stängt.

Det är ett jätte mysigt spa, men väldigt kompetens personal. Men ingen har lärt dem hur man borde marknadsföra sig, och hur man bör arbeta för att synas utåt.

Men lugn, jag är på väg ner..


Varma hälsningar
från Rumänien

Budapest nästa...

Klockan 07.00 ringde klockan i morse, de var dags att gå upp och packa.
Resan bokades i morse och i kväll åker jag.
Det blir en hektisk dag men inget som jag inte löser.

Sitter i skolan och väntar på vår föreläsare som är sen pga dimman ;)
Åker mot Sthlm och Arlanda vid tre i eftermiddag.
Där blir det att skaffa ett tillfälligt pass.

Sen bär det av, jag kommer uppdatera bloggen hela tiden.
Det är en riktigt mysig stad!



Vet ni?
En dubbel daim tar 87 minuters gång att promenera bort...
En muffins 3 timmar och 20 minuter.


Vi är alla olika och det är grymt utvecklande.

Sitter och pustar ut efter en lång dag. Det är verkligen skönt att ta sig en funderare på kvällen och verkligen stanna till och tänka på de dagen gett.
Jag känner ibland att jag är dålig på det, att jag behöver bli bättre på att stanna upp.
Dagen är alldeles för kort, men det är då kvällen är alldelles toppen.


Vilken toppendag denna måndag har varit!
Idag har vi verkligen uträttat massor, och det har utvecklats oss något enormt.
Vilken känsla att få sitta bland massa kompetena människor och se hur de växer ännu mer.
Jag har också utvecklats idag, på många plan. Jag har verkligen mycket jag behöver ta åt mig när det gäller feedback.

Oj oj oj, jag vet att jag svävar ibland speciellt när det är något jag brinner så mycket för. Och jag är väl den typ av människa som är väldigt på och driven, men det är jag stolt över.
De jag behöver arbeta på är att stanna upp och se att alla är med på tåget.

Jag behöver också lära mig att backa, oj oj oj vad jag måste backa! Men det kommer jag lovar, men det är inte lätt ska ni veta. Det kryper i hela kroppen, men jag vet att jag kommer klara det!

Destination2.0 är en branschdag för branschföreträdare, vilken succé det kommer bli, den känslan har jag konstant i kroppen.
Vi pratade att vi har starka viljor i vår klass, vi driver projektet.
Vissa tyckte det var lite negativt, klart jag håller med till viss del. Men tänk vilken bra dag det kommer att bli, tänk när 16 starka ledare ska forma en branschdag. Genom att tillsammans hjälpas åt och utveckla varandra kommer vi att nå de resultat vi vill. Känns även oerhört skönt att vi börjar få ett öppet klimat i klasse, det är för mig oerhört viktigt.

Destination2.0 är något av de roligaste projekt jag arbetat med. Just för att det är så oerhört viktigt och aktuellt.
Torbjörn är en smart kille i klassen, han sa månbga kloka ord idag. Måste säga att det bästa var när han tog fram något positivt som att vi är elever och vi arbetar i branschen men från ett annat perspektiv. Vi har så oerhört mycket att tillföra, vi kommer här framtidens nya ledare med nytänk och engagemang i fingertopparna.

Destination2.0 rullar på riktigt bra, kontaktnätet bara växer och jag förstår det! Vem vill inte vara med på en branschdag och utveckla?

Vi söker branschföreträdare, investerare och kommun som vill framåt och som har insett att det var INTE BÄTTRE FÖRR.

BESÖK VÅR HEMSIDA
www.destinationtvapunktnoll.com
 
Packar för fullt just nu, flyger till Budapest i morgon kväll.

Jag har lärt mig mycket idag, och jag är på god väg framåt i utvecklingen. Resan är bokad jag åker, jag vet att mina gruppkollegor klarar sig alldeles utmärkt utan mig.
Men det är tur att skype finns :)

Glöm inte bort att vi alla är olika.
Det finns ingen människa som har ett hjärta av sten, följ era hjärtan och se till att acceptera och bemöta andra människor med dem.
Jag har skaffat mig ett hjärta idag, de ska påminna mig när jag glömmer bort allt det viktiga.

Denna dag har fått mig att inse att jag brinner för ledarskap, och jag vet att jag har mycket att ta till mig men även tillföra.

Godnatt
Sofie


 


Inget kommer att bli som förr..

.. Framtiden väntar på oss alla.

Ligger i sängen ska snart försöka sova. Pappa kommer till Stockholm i morgon tidigt. Han skjutsar Åsa och hennes väninnor till Arlanda för att ta sig till Las Vegas.
Sen ska pappa och jag inta Infra City för en hotellfrukost, mumma.

Dagar som dessa när jag mår som bäst, kan jag ibland stanna upp och sakna dig sjukt mycket mamma.
Jag tror att människor som inte mist någon nära förstår vad man menar.

Men jag vet att jag är en väldigt driven människa, jag älskar och brinner för det jag gör.
Önskar verkligen alla kunde få göra det.
Jag vet verkligen hur det är att få kämpa, tror människor i ens omgivning kan glömma bort det ibland.

Vi alla har ett bagage vi bär på, man borde tänka oftare på det.

Ingen kommer någonsin få min gnista för min drivkraft att slockna.
Min drivkraft är jag, och jag älskar det.

Acceptera människor i din omgivning och dra nytta av att de är bra på de som de gör.
Glöm inte bort att du är den du är för att du är bra på det!
Låt ingen ta det du är som bäst på i från dig.

Godnatt


Älska det du är bra på.

Hemma från en dag på ICA, mitt lilla extraknäck som jag inte kan slita mig från då jag verkligen tycker det är så underbart att få arbeta med mina arbetskollegior. Dom är så härliga.

Funderat lite ett par dagar, varför ska alla alltid fokusera på det man inte är bra på?
Vore det inte bättre att älska det man är bra på och nyttja de styrka sidor alla människor har.
Jag tycker man fokuserar allt för mycket på allas svagheter, jag menar tillsammans är man ju sjukt kompetena.

Nu ska jag svaluta kvällen med lite hummer coh plugg.


Livet är härligt!


Sverige är fantastiskt!

Vilken underbar tripp!
Har de senaste veckorna varit på flera olika håll och platser i Sverige, vi har ett fantastiskt land.
Vi har så mycket att arbeta med för att göra Sverige ännu mer attraktivt.
Är just nu på Torekov Hotell http://www.torekovhotell.se/
Jag kommer att rekommendera alla jag känner att besöka Torekov, vilken känsla och vilket härligt ställe.
Kan förstå att det är som alla säger en fantastik sommarstad, men jag känner vilken härlig plats att vara på under vintern.
Jag och Nathalie är nu här och vi kommer stanna över natten. Inget som var planerat, men måste allt vara det?
Skickar mer lite mysiga bilder.
Funderat en del på de vi diskuterade i går under kvällen på Valvet.
Jag har lite tips om hur man kan tänka under sin LIA.
1. Fundera på vad DU vill ha ut av utbildningen?
2. Vad vill du ha ut av LIAN, hur kan den hjälpa dig nå dina mål?
3. Ta hjälp av oss tvåor vi har trots allt varit ute på 16 olika praktikplatser, samt har tillsammans en oerhörd kompetens.
Tror vi som går en Hotel Management utbildning måste bli ännu bättre på att tänka tillsammans.
Vi har en oerhörd kompetens om vi slår våra kloka huvuden ihop.
Destination2.0 kommer att ha två grymma elever som arbetar i restaurangbranschen. De kommer arbeta aktivt med att presentera dagen och även att ta reda på vad exakt vill branschen att dagen skall ge.
Tycker det är så roligt att se att Emelie Kraft och Torbjörn Hopf lyser av att få göra denna uppgift. Ska bli så spännande att se vad de kommer fram till.
Nu ska vi mysa vidare här på Torekov Hotell.

Vilken fantastisk afton....

... Kan det bli mer härligt än att få umgås med framtidens ledare inom branschen?
Har idag gjort ett besök på Västanåslott, vad ideér jag fått. De skulle verkligen kunna utveckla de ena och det andra.

Vi avslutade kvällen på Matlust och Valvet. De som inte har besök denna fantastiska delikatessbutik bör ta sig en sväng förbi där.
De har även afterwork på fredagar på Valvet.
Så mysigt, jag kan säga att ett julbord där i vinter är ett måste.


Här kommer lite bilder från kvällen, en kväll fylld av härligtheter.
Det bästa är att jag verkligen får sån lycka av dessa härliga människor.

På Valvet i Gränna fick vi besöka delikatessbutiken "Matlust", helt fantastiskt.
Vi hade även ost och vinprovning, det var himmelskt!










Låt dig inte sluta inspireras pga energibovar.

Det är konstigt, tänk vad en ynka person kan få en hel grupp att bli nedstämd.
Men det är väl då man får rycka på axlarna och fortsätta, det tänker i allafall jag göra.
Läser för fullt massa inspirerande böcker som verkligen får än att tänka till.

Har precis avslutat ett möte med Destination2.0 nu fortsätter dagen med ett besök i Gränna.
Vi ska besöka Västanåslott och avslutar kvällen på matlist och valvet.
Ska bli så himla roligt.

Uppdaterar på twitter under kvällen.
http://twitter.com/Holmgrensofie


Tjobidooo som Camilla brukar säga, nu låter vi energin sprudla.

Hit ska vi idag kika :)
http://www.matlust.net/Valvetvalk.html


Sprudlande energi.

Klockan är nu 21.25 och min energi är fortfarande på topp.
Idag har jag suttit ner i några timmar och skissar på lite olika framtidaideér. Just nu håller jag på att skaffa en mentor, jag har visserligen redan en mentor men jag ska nu satsa på att få någon som jag kan dra stor nytta av. Framför allt för att personen utifrån kan se vem jag är och lägga tyngd på vad jag kan utveckla för att bli en bättre ledare.
Så morgondagen kommer att handla om att försöka knyta ihop säcken och skaffa en mentor.
Jag har fått så många bra förslag och ska nu bestämma mig för vad som känns bäst.

Herregud vilken energi man har, att snart äntligen få gå ut i branschen och visa hur man ska leda människor.
Jag tror inte ett dugg på att man får ut medst av människor genom att auktoritärt dela ut arbetsuppgifter. Varför dka medarbetarna inte få vara delaktiga i processen?
Är det inte när man får vara delaktig i vad man skall arbeta med som man utvecklas.

Jag vill förmedla samma glöm och energi till mina medarbetare i framtiden. Man ska älska de man arbetar med, och framför allt man ska få utvecklas.

Jag tror att alla människor kan, endel behöver bara coachas lite mer till en början.

Ut med de gamla ledarskapet!
De får se upp, för nu har branschen all möjlighet i världen att få de ledarskap som behövs.

Annika Tell på Frey´s Hotel visade i går upp att ett ledarskap där medarbetarna får vara delaktiga och där medarbetarna är en så viktig del i företaget-det ger resultat ÄVEN ekonomiskt.

Det ska bli en ära att få dela med sig av de kunskaper man har fått, och framför allt ska det bli en ära att få ta del av de kunskapar som människor där ute har. Och då menar jag människor som arbetar rent fysiskt på hotellen.

Chefer glömmer bort detta och uppfinner ofta hjulet igen. När den enklaste vägen är att fråga medarbetarna vad de tänker och tror om vissa saker.

Jag är taggad till tänderna!
Att få arbeta med de man brinner så mycket för, det är otroligt.
Tänk vad vi unga, nytänkade ledare kan göra för alla där ute, de är väl häftigt?


Nu ska jag koppla av till boken Kort och gott. Marknadsföring är så spännande.
Sen hoppas jag känna som min underbara lilla mops Svea.


Glöm inte bort att tillsammans utvecklas man som bäst.



Hemsidan är uppe!!!

Sitter i skolan, vi har haft en väldigt effektiv dag.
Vårt projekt Destination2.0 är verkligen i fullgång, hemsidan är nu ute

Besök den!!!  http://destinationtvapunktnoll.webs.com/

Idag har vi arbetat med Grand Hotel och segmenterat deras tänkbara kunder utefter de material vi har.
Det har varit väldigt spännande och jag känner att man börjar få bra grepp om vad segmentering handlar om.
Dessvärre var vår föreläsare Per Syrén sjuk idag, men vi klarar oss bra på egen hand.

Destination2.0 håller verkligen på att bli unikt, vi arbetar på för fullt för att överträffa allas förväntningar.

Nu måste jag arbeta vidare, dags att kontakta fler spännande föreläsare och samarbetspartners!


//Sofie Holmgren



Vart ska jag börja??

De senaste dagarna har verkligen varit fantastiska.
Just nu händer det så otroligt mycket, vet knappt vad jag ska börja att berätta om.

  • Dubai
  • Annika Tell
  • Destination2.0
  • Linköping
  • Marknadsplanering

Det jag verkligen vet är att jag valt så rätt, jag känner verkligen att jag brinner för de jag håller på med just nu. Jag hoppas verkligen att människor runt om mig ser det. Kan börja med att berätta att nu ska vi boka vilken dag som helst, vi åker till Dubai! Hur häftigt är inte det?

Ultra education som jag läser Hotel management på har i flera år åkt iväg med eleverna till olika länder. Uppbygget av resan har varit lite olika. I år är det en specifik kurs för oss vilket betyder att resan är oerhört viktig för att vi ska få ett så stort internationelltperspektiv som möjligt.

Det lutar åt att vi kommer att åka tillsammans med de nya eleverna från årskurs 1, är det inte härligt.
Tänkte på det vid flera gånger idag när båda klasserna var samlade, vilken stor kompetens vi sitter på. I ett och samma rum är kompetensen fylld till bredd och tak.
Det får man inte bara gå miste om utan det gäller att ta vara på det.
Resan kommer nog som det ser ut som vara under en tio dagars period. Vi kommer att bo på en skola i Dubai som har liknande inrikting om vår. Vår utbildning har sedan förra året ett samarbete med dem.
Det ska bli så häftigt att få åka dit, jag ska suga åt mig allt jag kan och ta med mig det hem.
Dubai är en uppbygd turistvärld.

Ska jag fortsätta med ännu en häftig sak.
Annika Tell som arbetar på Freys Hotels var och föreläste för oss idag. Det var verkligen häftigt, vi fick svar på flera av våra frågor under föreläsningen. Vi har gjort ett arbete om Freys organisation och det var roligt att träffa henne face to face för att se hur hon var som människa.
Jag kommer kunna dra nytta av mycket från henne i framtiden.
Läs gärna hennes böcker! och besök mer än gärna hemsidan http://freyshotels.se/

Annika bloggar även om vår utbildning!!!
Så läs vad hon har att skriva om oss idag, härligt med människor som tycker det är positivt att man har frågor och funderingar. http://blogg.freyshotels.com/

Destination2.0
Kan jag få mer energi av att bara höra namnet?
Detta är verkligen något som ingen branschföreträdare får gå miste om. Vi kommer att ha det senaste, mest aktuella på programmet. Vi kommer att kunna erbjuda kunskap, nätverkan och mycket annat.
Vår branschdag som har fokus på destinationsutveckling kommer att utveckla människor, och genom det gemensamt skapa en starkare destination.
Har varit på två möten idag, kan man bli mer inspirerad undrar jag?
Hur härligt är det inte att träffa så drivna, unga människor. Måste verkligen trycka på det unga, det är så härligt med nya friska fläktar mer sånt!

Projektet rullar på mycket bra, många viktiga personer är nu med på tåget!!
Nu är det vår uppgift att knyta samman detta till en grym dag som överträffar allas förväntningar.
Vi har funderat lite idag och hemsidan kommer att bli grym!!
Där kommer Du att kunna följa vår resa från planering till genomförande. Där kommer de uppdateras med allt du behöver veta. Vi har så sjukt bra föreläsare så jag förstår att du är nyfiken!!

Detta projekt är det jag brinner för som mest just nu, och jag vet att det kommer bli så sjukt bra. Tillsammans utvecklar vi Jönköping som destination.


Linköping
Jag var i Linköping i helgen, träffade Lotta vi hade väldigt trevligt. Gick faktiskt ett tag och funderade på vilken mysig stad det är. Fick idag lite mer information om att Norrköping och Linköping gått ihop och utvecklar ett varumärke tillsammans, spännande mycket spännande!! De måste jag kika vidare på.

Marknadsplanering
Just nu har vi en kurs i utbildningen som heter marknadsplanering. Vi har en skön snubbe Per Syrén som är vår föreläsare. Han är läskigt bra måste jag säga, man lär sig så otroligt mycket av hans sätt att föreläsa. Jag har börjat tänka i så många olika perspektiv och börjar mer och mer falla för marknadsplanering och marknadsföring. Det är inget svårt egentligen, det gäller att hålla det enkelt. Mer föreläsning med Per blir det i morgon, längtar!


En energirik student är nu ganska trött, dagen har varit lång.
Jag vill bara skriva, att jag kunde inte valt än bättre utbildning jag trivs så himla bra.
Får lyckorus genom hela kroppen varje gång jag tänker på hur fantastiskt det är att arbeta med det jag gör. Att få utveckla mig själv och att få utveckla andra. Tillsammans har man så mycket mer att komma med!
Och kom ihåg, man vet inte alltid bäst själv.




Marknadsföring är ett asgrymt ämne!!

Sitter i skolan och har föreläsning om marknadsföring....
Vilket spännande ämne, har så mkt att dela med mig av från föreläsningen.

Uppdaterar senare idag.



RSS 2.0